Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Milli Eğitim Bakanlığı Köy Okullarında Taşımalı Eğitim Düzenlemeleri Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Fatih Karakullukçu’nun imzasını taşıyan ve 14 Mart 2025 tarihli olan “2025-26 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim Planlamasında Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklı talimat, Teftiş Kurulu, Strateji Geliştirme ve Bilgi İşlem Kurulu ile 81 il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİKLER

Son 5 yılda 22.7 milyar TL harcanan taşımalı eğitim için MEB, köy çocuklarının okullara ulaşımını ‘Sorunsuz’ ve ‘Ekonomik’ koşullarda sağlamayı hedefliyor. İklimi elverişsiz, öğrenci taşıma maliyeti yüksek olan ilçelerde, Taşımalı Eğitim Komisyonları belirli kararlar alacak. Zorunlu eğitim çağındaki çocuk sayısı belirlenerek, okulların açılıp kapanması konusunda kararlar alınacak. Uzak köylerdeki öğrenciler için taşıma sınırı 30 km’ye düşürüldü ve maliyet unsurları göz önünde bulundurulacak.

ARAÇ SAYISI AZALTILACAK

Karakullukçu imzalı talimatta, ekonomik olmayan taşımalı eğitim durumlarında köy çocuklarının yatılı okullara ve pansiyonlara yerleştirileceği belirtiliyor. Öğrencilerin taşınması konusunda ekonomik faktörler göz önünde bulundurulacak ve araç sayısı azaltılacak. Eğer tüm öğrenciler yatılı okullara sığmazsa, geride kalanlar için de taşıma hizmeti sağlanacak.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Fatih Karakullukçu

Köy Okullarında Yaşanan Öğretmen Sorunu

Diyarbakır-Sur İlçesi’ndeki Zorova İlkokulu’nda yaşanan öğretmen sorunu dikkat çekiyor. Sur ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan okula, sözleşmeli bir öğretmen alımı yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlik için başvuracak adaylardan belirli bir mesafe kat etmeyi kabul etmelerini istiyor, aksi halde başvuruları kabul edilmeyecek.

Fen Lisesi ve İmam Hatip Öğrencileri İçin Taşıma Düzenlemeleri

MEB’in getirdiği yeni düzenlemelerle Anadolu ve meslek liseleri ile fen liselerinde okuyan öğrenciler, yaşadıkları yer dışında olsa bile taşınabilecekler. Ancak, toplu taşıma olmadığı durumlarda taşıma hizmeti sağlanacak. İmam hatip okullarına gitmek isteyen öğrenciler ise belirli koşullara tabi tutulacak.

Ücretsiz Taşıma Hizmetinden Yararlanan Çocuk Sayısı Artıyor

Türkiye genelinde bir milyonu aşkın çocuk, köyden kente eğitim almak için taşımalı eğitim hizmetinden faydalanıyor. Hangi yaş grubundaki öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlandığına dair detaylar da paylaşıldı.

Köy Okullarındaki Taşımalı Eğitimde Yapılan Değişiklikler

MEB’in aldığı yeni kararlar doğrultusunda, köy okullarında eğitim almak isteyen çocuk sayısının belirli kriterlere göre değerlendirileceği duyuruldu. Köylerdeki engelli öğrencilerin eğitim erişimi ve taşıma hizmetlerine ilişkin ise ayrıntılı bilgiler paylaşılmadı.

Related Posts

INSTAGRAM HATA TESPİT RAPORU 1 TEMMUZ || 24 saatlik rapor yayınlandı! Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var?

Instagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? Instagram’a giriş ve akış yenilemede sorun yaşayanlar merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki 24 saatlik güncel veriler yayınlandı. Peki, bugün 1 Temmuz Salı günü Insyagram çöktü mü, dondu mu, ne sorun var? İşte merak edilip araştırılan güncel detaylar ve 1 Temmuz Salı günü yani bugüne ait hata tespit raporu grafiği…

BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı

2025 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen atama sonuçları, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

15 bin öğretmen ataması mülakatları ne zaman başlıyor? MEB öğretmen ataması sözlü sınavları nasıl olacak, hangi illerde yapılacak?

MEB sözleşmeli öğretmen atamalarında süreç başlıyor. 15 bin öğretmen ataması takvimi ile mülakat detayları da belli oldu. Sözlü sınav giriş belgeleri 13 Haziran 2025 tarihinde erişime açılmıştı. Mülakatlara girecek adaylar giriş belgelerini e-Devlet şifreleri ile edinebilecek. Sınav giriş belgesinde adayın başvuru numarası, sözlü sınav yeri, mülakat tarihi ve saati gibi bilgiler yer alacak. Diğer taraftan sözlü sınav yapılacak her bir alan için bir il belirlendi. Sözlü sınava girecek tüm adaylar bu kapsamda alanlarına göre aynı ilde sınava alınacak. Sonuç değerlendirmesi ise sorulara verilen sözlü cevaplar esas alınarak yapılacak. Peki 15 bin öğretmen ataması mülakatları ne zaman başlıyor? MEB öğretmen ataması sözlü sınavları nasıl olacak? İşte ayrıntılar…

AYT’den en erken saat kaçta çıkılır? 2025 TYT, AYT ve YDT’de ilk kaç dakika çıkılmaz?

Üniversiteye girişin en önemli adımı olan bu sınav maratonunda, ÖSYM’nin belirlediği sınav kuralları adaylar için büyük önem taşıyor. Peki, AYT’den en erken saat kaçta çıkılır? 2025 TYT, AYT ve YDT’de ilk kaç dakika çıkılmaz?

YKS’DE AYT VE YDT GÜNÜ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan ve 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 215 bin 448 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler gün boyu sitemizde olacak.

Mehmet Günsür’ün yeni projesi belli oldu: Kıskanmak dizisinde Halit’i oynayacak

Mehmet Günsür’ün yeni projesi belli oldu: Kıskanmak dizisinde Halit’i oynayacak