Adnan Tanrıverdi ve TSK’da ‘önü açık’ üçlü ekip

YAŞ toplantısının ardından emekli edilen terfi alan isimler gündemdeki yerini korurken, İsmail Saymaz, TSK içinde ‘cemaat, tarikat’ yapılanmasına ilişkin iddiaları yazdı.

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin ölümünü ve askeri – siyasi kariyerini ele alan Saymaz, Tanrıverdi’nin 1996’da TSK’dan emekli edilmesi, 28 Şubat’ta ordudan ihraç edilen subaylarla Adaleti Savunanlar Derneği’ni kurması gibi köşe taşlarını hatırlatarak 15 Temmuz’dan sonra TSK’dan FETÖ’cüler temizlenirken, başka tarikat ve cemaat üyelerine alanlar açıldığına dikkat çekti.

Saymaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra “FETÖ’cüler temizlenirken, başka tarikat ve cemaat üyelerine alan açıldığını” vurgulayarak özellikle, “Nurculukla bağlantılı bir ‘ekibin’ Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda üst kademelere yükseldiği” iddiasını HalkTV’deki köşesinde gündeme taşıdı.

TSK’da yükselişleri ve görevleri ile dikkat çeken ‘üçlü’yü anlatan Saymaz, TSK ve Milli Savunma Bakanlığı mekanizmalarının terfilerde rol oynadığını belirtti.

Kadir Bingöllü, Kemal Karlıtepe ve Pilot Yarbay Uğur Kulaksız’ın yükselişini anlatan Saymaz, TSK’daki değişiklik sonucu YAŞ toplantısı ile birlikte ‘üçlü’nün terfi ettirilmediğine dikkat çekerek şu ifadeleri kaleme aldı:

“Hava Kuvvetleri’ndeki özel ekibin üst kademelere yükseldiğini defalarca yazdım.

Yazılarım TSK’de ses getirdi.

Bu üçlü geçen yılki YAŞ’ta terfi ettirilmedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, görevi devraldığı gün üçlüyü pasif görevlere çekti.

Bingöllü, Diyarbakır 8. Üs Komutanlığı; Karlıtepe, Bandırma 6. Üs Komutanlığı; Kulaksız ise Konya 3. Üs Komutanlığı emrine atandı.

Karlıtepe, geçen nisanda mecburi görev süresi doluna THY’ye geçti.

Bingöllü ise üç gün önce emekli edildi.”

(YAZININ TAMAMI)

(ALINTI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir