Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden koruyacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile ByteDance/TikTok Yetkilisi Arasında Sosyal Medya Güvenliği Görüşmesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Bakan Uraloğlu ve Kafadar, sosyal medya alanında yürütülen önemli çalışmaları ele aldı. Uraloğlu, platformların gençlerin dijital dünyadaki güvenliğini sağlamak amacıyla üzerine düşen sorumlulukları ve iş birliği alanlarını detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Çocukların ve Gençlerin Dijital Güvenliği Öncelikli Konu

Uraloğlu, dijital dünya ve sosyal medya kullanımının hem fırsatları hem de riskleri beraberinde getirdiğini vurgulayarak, gençlerin en çok maruz kaldığı riskler arasında siber zorbalık, çevrimiçi taciz ve uygunsuz içeriklerin bulunduğunu aktardı. Bu noktada, hükümet olarak çocukların ve gençlerin dijital mecralarda güvenliğinin sağlanmasının önemli bir öncelikleri olduğunu dile getiren Uraloğlu, bilinçli dijital vatandaşlar olarak yetişmeleri için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Dijital Platformların Sorumlulukları Artırılacak

Bakan Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede özellikle 16 yaş altındaki gençlerin sosyal medya kullanımıyla ilgili düzenlemeler üzerinde detaylı tartışmaların yapıldığını hatırlattı. Uraloğlu, sosyal medya kullanımında yaş sınırları konusunda kademeli bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, “13 yaşına kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler planlıyoruz. Bu çalışmalarla zararlı içeriklere karşı daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …