Borsa İstanbul’da yeni hafta yükselişle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Cuma Günü Yükseldi

Cuma günü, Borsa İstanbul’da alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,98 değer kazanarak 9.167,58 puandan tamamladı. Açılışta 50,19 puan ve yüzde 0,55 artışla 9.217,78 puana yükselen endekste bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi ise yüzde 0,51 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran spor sektörü oldu, en fazla kaybettiren ise finansal kiralama faktoring oldu.

Küresel piyasalar, ABD yönetiminin korumacı ticaret politikaları ve Fed’in para politikası toplantısı öncesi temkinli bir seyir izliyor. Borsa İstanbul ise T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği için değerlendirme sürecine girdi.

Yurt içinde ise gözler nisan ayı enflasyon verilerine çevrildi. Ekonomistler, Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 3,24 artacağını tahmin ediyor. Ayrıca, yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 31,16 olarak belirlendi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 seviyelerinin destek, 9.300 ve 9.400 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtti. Bugün yurt dışında Avro Bölgesi’nde Sentix yatırımcı güven endeksi, ABD’de hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceği de vurgulandı.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …