Boşandığı kadını öldürmeden önce 3 gün takip etmiş

Antalya’daki olay, dün saat 19.00 sıralarında Döşemealtı ilçesine bağlı Yeşilbayır Mahallesi Akdeniz Bulvarı’nda meydana geldi.

DHA’nın haberine göre Afyon’un Dinar ilçesinde infaz koruma memuru olarak görev yapan Abdülkadir Kocaoğlu, Antalya’ya gelerek boşandığı Ayten Çağıran’ı takip etmeye başladı. Kocaoğlu, Çağıran’ın bir akaryakıt istasyonuna doğru gittiğini görünce karşısına çıkarak, konuşmak istedi. Bu sırada Kocaoğlu ile Ayten Çağıran arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kocaoğlu yanında taşıdığı bıçakla Çağıran’ın önce boğazını kesti, ardından da vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

DAKİKALARCA BAŞINDA BEKLEDİ

Kocaoğlu ekipler gelene kadar Ayten Çağıran’ın başında bekledi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, suç aletiyle beraber Abdülkadir Kocaoğlu’nu gözaltına aldı. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Çağıran’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ayten Çağıran’ın boğazının kesildiği ve vücudunun çeşitli yerlerinde 10’dan fazla bıçak darbesi bulunduğu tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri Abdülkadir Kocaoğlu’nun ifadesini almak üzere karakola götürürken, Çağıran’ın cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

BAYRAMDA GELİP TAKİP ETMEYE BAŞLAMIŞ

Abdülkadir Kocaoğlu’nun 2004 yılında evlendiği 2 çocuğunun annesi olan Ayten Çağıran’a sürekli şiddet uyguladığı iddia edildi. Çiftin geçen yıl eylül ayında boşandığı, çocukların da annede kaldığı öğrenildi. Abdülkadir Kocaoğlu’nun Kurban Bayramı’nın son günü olan 19 Haziran’da Afyon’dan Antalya’ya gelip, boşandığı kadını takip etmeye başladığı ve dün de cinayeti işlediği tespit edildi.

Abdülkadir Kocaoğlu’nun olayla ilgili ilk ifadesinde, barışmak amacıyla konuşmaya geldiği, Ayten Çağıran’ı, teklifi geri çevirince de öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Diğer yandan ‘kasten yaralama’, ‘mala zarar verme’ ve ‘kötü muamele’ suç kayıtları olduğu belirlenen Abdülkadir Kocaoğlu’nun evlendikten 2 yıl sonra ‘Koku’ olan soyadını değiştirdiği kaydedildi.

Bu arada Ayten Çağıran’ın 2 hafta önce bir arkadaşıyla pasta kesip doğum gününü kutladığı ortaya çıktı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir