Emeklilerin Nüfus Olarak En Çok Ve En Az Yaşadığı Şehirler Belli Oldu! Listedeki 2 İl Çok Dikkat Çekti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan “Emeklilerin Yaşadığı Yerler Araştırması” sonuçları açıklandı.

İSTANBUL: EN FAZLA EMEKLİ NÜFUSUNUN YAŞADIĞI ŞEHİR

Türkiye genelinde 16 milyon 154 bin 322 emekli bulunuyor. İstanbul, 3 milyon 240 bin emekliyle en fazla emekli nüfusuna sahip şehir konumunda. Toplam emekli nüfusunun %20’si İstanbul’da yaşıyor.

ANKARA VE İZMİR: EMEKLİLERİN YOĞUN OLDUĞU DİĞER ŞEHİRLER

İstanbul’un ardından en yoğun emekli nüfusuna sahip iller sırasıyla Ankara ve İzmir. Ankara’da 1 milyon 261 bin 552, İzmir’de ise 1 milyon 176 bin 709 emekli yaşamaktadır.

DENİZE KIYISI OLMAYAN ŞEHİRLERİN DİKKAT ÇEKTİ

Ankara ve Konya dışındaki şehirlerin denize kıyısı olmaması dikkat çekti. En yoğun emekli nüfusuna sahip şehirlerin çoğunun deniz kıyısında bulunmaması ilgi çekici bir detay olarak ön plana çıkıyor.

EN AZ EMEKLİ NÜFUSUNUN YAŞADIĞI ŞEHİRLER

Türkiye’deki en az emekli nüfusuna sahip şehirler sırasıyla Ardahan, Bayburt ve Tunceli. Ardahan’da 10 bin 814, Bayburt’ta 13 bin 98, Tunceli’de ise 13 bin 294 emekli bulunmaktadır.

EMEKLİLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, emeklilerin önemli bir kesimini oluşturduğunu belirtti. Emeklilerin ekonomik sorunlarına çözüm üretilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı. Ergün ayrıca, emeklilerin İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerden kopamamasının nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

POLİTİKA ÖNERİLERİ

TÜED’in araştırması sonucunda elde edilen verilerin önemli olduğunu belirten Ergün, hükümet ve yerel yönetimlerin bu verileri dikkate alarak emekli nüfusunun yoğun olduğu bölgelere yönelik politikalar geliştirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir