İhtiyaç kredilerine faiz ayarı! Bankalarda oranlar revize edildi: İşte 100 bin TL’lik kredinin maliyeti

Merkez Bankası Faiz Kararları Kredi Faizlerini Nasıl Etkiledi?

Milliyet.com.tr/ÖZEL Merkez Bankası’nın faiz artışına yönelik aldığı kararların ardından piyasada tüm kredi türlerindeki faiz oranlarında hızlı yükseliş yaşanıyor. Daha uygun maliyetlerle borçlanmak isteyen vatandaşlar, piyasadaki en düşük faiz oranlarını araştırmaya başladı.

MART SONUNDA YÜZDE 3.17 SEVİYELERİNDEYDİ!

25 Mart tarihinde 100 bin TL için ihtiyaç kredisi faizi 36 ay vadede yüzde 2.99’a kadar düşerken, 24 ve 18 ay vadeler için faiz oranı yüzde 3.17’lerdeydi.

Şu anda 100 bin TL için 24 ay vadede ihtiyaç kredisi faizleri %3,39 seviyesine çıktı. 36 ay vadede halen yüzde 2.99 oranından kredi bulunsa da 12-18 ay vadelerde bu oran yine %3,39’a çıkıyor.

AYLIK TAKSİTLER NE KADAR ARTTI?

Yüzde 3.17 faiz oranı üzerinden 18 ay vade ile bir kredi kullanıldığında aylık taksit tutarı 7.977,22 TL idi. 24 ay vadede kredi çekildiğinde ise aylık taksitler 6.640,19 TL’yi buluyordu.

Şu anda yüzde 3.39 faiz oranı üzerinden 18 ay vadede 100 bin TL’lik kredi çekilmek istense aylık taksitler 8.162,86 TL oluyor. 24 ay vade için aylık taksitler 6.834,82 TL tutuyor.

FAİZ YÜKSELİŞİ SÜRECEK Mİ?

Konuyla ilgili Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, faiz yükselişinin devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmadığını vurguluyor. Nisan ayı enflasyon rakamının bu konuda belirleyici olabileceğini belirtiyor.

Enflasyonun beklentilerin üzerine çıkması durumunda yeni bir faiz artışı olasılığı artarken beklentilerin altında kalması durumunda faiz indirimi gündeme gelebilir. Bu nedenle nisan ve mayıs aylarındaki enflasyon rakamları önem arz etmektedir.

FAİZ DÜŞÜŞÜNÜ BEKLİYOR MUYUZ?

Nisan ve Mayıs aylarındaki enflasyon rakamları faizlerin seyrini belirlemede kritik rol oynayacak. Verilere göre faizlerde artış veya sabitlik görülebilir. Bu nedenle önümüzdeki dönemdeki gelişmeler dikkatle takip edilmelidir.

KREDİ ÇEKMEK MANTIKLI MI?

Bankalar kredi verme konusunda temkinli davranmaktadır. Vadelerin kısalması söz konusu olabilir. Kredi notu yüksek olan ve acil ihtiyacı olan kişilerin kredi kullanmalarında bir sakınca gözükmüyor. Gelişmelere bağlı olarak faizlerde geri çekilme olursa yapılandırma imkanı olabileceği belirtilmektedir.

FAİZLER NEDEN ARTIYOR?

Mevduatlardaki ve kredilerdeki faiz artışı, ilerleyen dönemlerde beklenen faiz indirimleriyle ilgilidir. Uzun vadede faizlerin düşmesi beklenirken, şu anki belirsizlikler nedeniyle faizlerde artış yaşanmaktadır. Bu durum, uzun vadede daha uygun koşullarda kredi kullanma beklentisine ayrıca değinmektedir.

Related Posts

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir