Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akşehir’deki Kiraz Bahçelerini İnceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan kiraz bahçelerine yapmış olduğu incelemelerde, bahçelerin durumu hakkında bilgi aldı.

Akşehir’in Saray Mahallesi’nde zirai dondan zarar gören kiraz bahçelerini gezen Bayraktar, yetkililerden ve üreticilerden bahçelerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda doğal afetlerden büyük ölçüde etkilendiğini belirtti.

Ocak ve şubat aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesinin ortaya çıktığını vurgulayan Bayraktar, “Mart ayında yaşanan don olayları özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki narenciye üretimine büyük zarar verdi. Ancak nisan ayındaki yağışlar, yer altı su kaynakları ve barajlar açısından olumlu bir gelişme sağladı.” şeklinde konuştu.

Bayraktar, geçtiğimiz günlerde meydana gelen üç günlük don olayının meyve ağaçlarına zarar verdiğini ifade etti.

Bölgede yapılan tespitler doğrultusunda, Akşehir ilçesinde badem, ceviz ve kayısıda yüzde 95, erik, kiraz, şeftali, üzüm ve vişnede yüzde 90, armut, ayva ve elmada yüzde 80, çilekte ise yüzde 60 oranında zarar meydana geldiği belirtildi. Ayrıca buğday, arpa ve şeker pancarı gibi ürünlerde de zarar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Üreticilere destek olma zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

Bayraktar’a, Akşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Küçükpolat ile çevre ilçelerdeki ziraat odası başkanları da eşlik etti.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …