TMO 2025 yılı hububat alım fiyatları açıklandı! Ödeme tarihleri belli oldu!

Türkiye Genelinde Hububat Hasadı Başladı: TMO Tarım Ürünleri Alımına Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, mayıs ayında başlayan hububat hasadının ülke genelinde yaklaşık yüzde 2 seviyelerinde olduğunu açıkladı. TMO, 12 Mayıs 2025’ten itibaren üreticilerin ÇKS’de kayıtlı buğday ve arpa ürünlerini taahhütname karşılığında almaya başladı.

TMO’nun, 600’den fazla noktada hububat alımı yapacağı belirtilen açıklamada, “Hububat hasadı ve piyasalar yakından takip edilmekte olup, TMO hububat alım fiyatlarının açıklanmasına karar verilmiştir” denildi.

2025 yılı TMO hububat alım fiyatları şu şekildedir: Makarnalık buğday ve ekmeklik buğday için ton başına 13 bin 500 TL, arpada ise 11 bin TL.

Önceki yıllarda uygulanan mazot-gübre desteği, Yeni Destekleme Modelinde ‘Temel Destek’ ve üretim planlamasına uyulursa ‘Planlı Üretim Desteği’ olarak uygulanacak. Sertifikalı tohum kullananlar ek destek almaya devam edecek.

Bakanlık, üreticilere temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği olmak üzere ton başına toplam 2 bin 520 TL destek ödemesi yapacak.

“TMO ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına müteakip 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yapılacaktır” ifadesine yer verilen açıklamada, ekmeklik ve makarnalık buğday için ton başına 16 bin 20 TL, arpa için ise 13 bin 520 TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi.

“Tüm üreticilere bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” denilen açıklamada, hububat hasadının devam ettiği ve üreticilerin desteklenmeye devam edeceği vurgulandı.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …