Trafikteki elektrikli otomobil sayısı bir yılda 2 kat arttı

AA

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları azaltma çabaları, dünya genelinde “yeşil dönüşüm” sürecini hızlandırıyor.

Sanayiden hizmet sektörüne kadar pek çok alanda yaşanan bu değişim, otomotiv şirketlerini elektrikli araçlara yönelik yatırımlarını artırmaya teşvik ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son 10 yılda önemli ölçüde arttı.

2015 yılında sadece 565 elektrikli otomobil trafiğe kaydedilirken, 2019 yılında bu sayı ilk kez 1000’i aştı ve 2025 yılında 200 bini geçti.

1 YILDA İKİ KAT ARTIŞ VAR

Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183 bin 776 iken, Mart 2025 itibarıyla 218 bin 238’e yükseldi. Bu, geçen yıla göre yaklaşık %120’lik bir artış anlamına geliyor.

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine göre dağılımı incelendiğinde, %48,1’inin benzinli olduğu görüldü.

Bunları, %30,5 ile hibrit yakıtlı araçlar takip etti. Elektrikli araçların oranı ise %12,9 olarak kaydedildi.

Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12.221 elektrikli, 7.192 dizel ve 893 LPG yakıtlı otomobil trafiğe kaydedildi.

Related Posts

Türk mitolojisinden esinlenilerek geliştirilen dijital oyun

Türk mitolojisinden ilham alarak aksiyon ve macera kategorisinde geliştirilen dijital oyun, küresel pazara açılmaya hazırlanıyor.

489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Güney Atlantik Okyanusu’ndaki Güney Sandwich Adaları yakınlarında düzenlenen bir bilimsel keşif sırasında, derin deniz canlılarının şaşırtıcı bir görüntüsü kaydedildi. Bilim insanları, bir derin deniz balığının başına tutunmuş, kana susamış iki paraziti videoya aldı. Görüntüler, Schmidt Okyanus Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC …

Luksor Dikilitaşı’nın gizemi: Üzerinde bilinmeyen yedi yeni gizli mesaj bulundu

Mısır’ın görkemli tarihinin Paris’teki temsilcisi Luksor Dikilitaşı, üzerindeki karmaşık hiyerogliflerle binlerce yıldır gizemini koruyor. Ancak Mısır bilimci Dr. Jean-Guillaume Olette-Pelletier’in sıra dışı incelemeleri, anıtta daha önce fark edilmemiş yedi gizli mesajı gün yüzüne çıkardı.

PlayStation Plus abonelerine kötü haber: 22 oyun veda ediyor!

Oyun fiyatlarının günden güne artmasıyla odağımızı aylık belirli bir ücret karşılığında çok sayıda oyunu oynamaya imkan veren abonelik servislerine çevirdik. PlayStation Plus, bu alanda öne çıkan mecraların başında geliyor diyebiliriz. Son olarak …

‘Uzay sandığı’ açılıyor: Ay’ın sırları ortaya çıkacak

Çin, Ay’dan getirdiği kaya ve toprak örneklerini uluslararası bilim dünyasının erişimine açıyor. Bu adım, Ay’a dair yepyeni sırların gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ABD detayı da tarihsel bir dönüm noktası olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir