‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk ve Çinli Firmaları Bir Araya Getiriyor

TÜGİAD Çin Merkezi, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticarette doğru şirketleri bir araya getirerek, referanslı ve teminatlı bir şekilde iş birliği yapmalarını hedefleyen bir merkezdir. TÜGİAD Çin Merkezi, tüm sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Çin pazarına girişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Merkezin açılışı için Çin’e giden TÜGİAD heyeti, ağırlıklı olarak enerji sektöründen firmaları içeren bir heyetle bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında TÜGİAD heyeti, hem Çinli hem de G20 ülkelerinden iş insanlarıyla ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Çin’e yaptıkları ziyaretlerde birden fazla şehirde hükümet yetkilileri ve belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca Global 500 ve Çin Fortune 500 listelerinde yer alan 10’dan fazla firmanın yöneticileri ile görüşmeler yapıldığını ve firmaların Türk iş insanlarına yatırım ve iş birliği fırsatları sunduğunu söyledi.

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk iş insanlarına ve girişimcilere, Çin’den alım yapmak için doğru partnerleri bulmalarında, projelerine finansman sağlamak isteyenlere, ortaklık ve ticaret fırsatları arayanlara destek olmayı hedeflemektedir. Merkez, Türkiye’den Çin’e mal satmak isteyenler ve Çin’le ilişkilerini geliştirmek isteyen iş insanlarına yönelik bir referans noktası olacak.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …