Ukrayna: Yükseği hedefliyor

EURO 2024’e her ne kadar direk katılım sağlayamamış olsalar da, play off aşamasında Bosna Hersek ve İzlanda gibi dirençli ekipleri saf dışı bırakarak bir nevi kendilerine geldiler.
Zaten grup aşamasında İtalya ile aynı puanı toplamalarına karşın, ikili averajda bu takımın gerisinde kaldıkları için ilk ikiden vize alamamışlardı. Dolayısıyla gecikmeli de olsa finallere iştirak etmeleri hiç kimseyi şaşırtmadı. Şimdi bulundukları gruptan bir yukarı aşamaya geçmeleri de kimse için sürpriz olmayacaktır çünkü teknik direktör Rebrov’un ekibi gerçekten kaliteli oyunculardan oluşuyor. Kaleci Andriy Lunin Real Madrid’de Courtois’in yokluğunda kaleyi devraldı ve mükemmel bir sezon geçirdi.
Milli takımda elemelerde 7 maçta 3 gol, 1 asist kaydeden Gironalı sağ kanat oyuncusu Tsygankov, 15 gole direkt etki ettiği bir LaLiga sezonunu geride bıraktı. Chelsea forması giyen sol kanattaki Mudryk elemelerde 9 maçta 2 gol, 2 asiste imza attı. Premier Lig’de 31 maça çıkarak geride kalan sezonda büyük tecrübe kazandı ve bu maçlarda 5 gol, 2 asistle mücadele etti. Ukrayna’nın bir numaralı santrforu Dovbyk dışında takımın yedek santrforu olan ve elemelerde 1 gol, 2 asistlik katkı sunan Yaremchuk’a da iş düşebilir.

Rebrov’un takımı asla vazgeçmiyor
Bu turnuva teknik direktör Rebrov için özel bir anlam taşıyor. Dinamo Kiev, Al Ahli, Al Ain, Ferencvaros gibi kulüplerde başarılı işlere imza atan 50 yaşındaki çalıştırıcı, şimdi hoca olarak milli takımda rüştünü ispat etmek istiyor. Sergiy Rebrov, savunmasını sağlam tuttuğu takımına mücadeleci ve koşan bir futbol oynatıyor. Topa sahip olan ve maçları domine eden bir anlayışı görmesek de, Ukrayna sahaya yansıttığı takım oyunu ve geriye düştüğü maçlarda dahi oyun disiplininden kopmamasıyla dikkat çekiyor.

Yıldızı: Artem Dovbyk
Ukrayna ile elemelerde 2 gol atabilen Artem Dovbyk buna karşın kulübünde rüya gibi bir sezonu geride bıraktı. Girona formasıyla ligde 24 gole imza atan 26 yaşındaki santrfor, Real Sociedadlı Sörloth, Barcelonalı Lewandowski, Real Madridli Bellingham’ın önünde LaLiga gol kralı oldu. Bir çok dev takımın transfer listesine giren Dovbyk’in ismi EURO 2024’e damga vurabilecek futbolcular arasında geçiyor.

İDEAL 11 (4-2-3-1) Lunin Konoplya Zabarnyi Matviyenko Mykolenko Zinchenko Malinovskyi Tsygankov Sudakov Mudryk Dovbyk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir