Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatı Nisan Ayında %16 Arttı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayında ihracat geçen yıla göre yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin dolara ulaştı. Birliğin yılın ilk 4 aylık ihracatı ise geçen yıla göre yüzde 8,5 artarak 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara yükseldi.

Diğer Birliklerin İhracat Durumu

  • Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB): Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın ilk 4 aylık ihracatı 408 milyon 22 bin dolar olarak gerçekleşti.
  • Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB): Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ocak-nisan ihracatı ise 272 milyon 997 bin dolar seviyelerinde oldu.
  • Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB): Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık ihracat yaptı. 4 aylık ihracatı ise 92 milyon 637 bin dolar olarak hesaplandı.
  • Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB): Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Dört aylık dönemde ise 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış yaptı.

Diğer sektörlerin nisan ihracatı da 289 milyon 461 bin dolar seviyesinde gerçekleşti.

UİB Koordinatör Başkanı Çelik: “İhracatımızı Artırmaya Devam Ediyoruz”

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik açıklamada, “Global ekonomideki gelişmeler, ihracatçılarımızın daha dikkatli ve stratejik hareket etmelerini gerektiriyor. Yine de üyelerimizin gayretli çalışmalarıyla UİB olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz.” dedi.

Related Posts

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

Küresel nükleer silahlanma harcamaları 2024’te 100 milyar doları aştı; en fazla parayı hangi ülke harcadı?

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Merkez Bankası rezervleri 56 milyar dolarlık kaybın 16’sını geri kazandı

19-24 Mart arasında büyük kayıp yaşayan TCMB rezervleri üst üste beş haftadır kayıplarını geri kazanıyor. Net rezervlerde mart ayındaki devasa kaybın 16 milyar doları geri alındı, net pozisyon pozitif bölgeye geçti.

Dolar, euro karşısında 7 haftanın en düşük seviyesinde

Dolar, tahminlerin altında kalan ABD enflasyon verilerinin ardından bir önceki günkü düşüşünü genişleterek döviz sepeti ve euro karşısında yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Rakamlar, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürme ihtimalini …

Nisan ayında sanayi üretiminde sert düşüş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 3,1 gerilerken yıllık bazda yüzde 3,3 yükseldi. Buna göre, söz konusu ayda takvim etkisinden …