Vatikan’dan çok konuşulan ‘Olimpiyat açılışı’ açıklaması

Vatikan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde gerçekleştirilen ve çok konuşulan gösterilere yönelik açıklama yaptı.

Vatikan’dan yapılan açıklamada, “Tüm dünyanın ortak değerleri paylaşmak üzere bir araya geldiği prestijli bir etkinlikte, dine yönelik gülünç imalarda bulunulmamalıdır” ifadesine yer verildi.

Fransa’nın ev sahipliğindeki Olimpiyat Oyunları’nın 26 Temmuz’daki açılış töreninde, drag queen performansları ve Hz. İsa’yı konu alan Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosunun tasvir edildiği bir bölüm, eleştirilerin odağı oldu. Gösteri, dini inançlara saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle bazı kesimler tarafından kınandı.

“AMACIM PAGAN FESTİVALİ YAPMAKTI”

Açılış töreninin sanat yönetmeni Thomas Jolly, tepki çeken sahne gösterisi hakkında yaptığı açıklamada, “Son Akşam Yemeği” tablosunun ilham kaynağı olmadığını belirterek, “Fikir daha ziyade Olimpos tanrılarıyla bağlantılı büyük bir pagan festivali yapmaktı” dedi.

Olimpiyatları düzenleyenlerin sözcüsü Anne Descamps ise, herhangi bir dini gruba saygısızlık etme niyetlerinin olmadığını ve toplumsal hoşgörüyü kutlamaya çalıştıklarını belirtti. Descamps, “Anket sonuçlarına baktığımızda bu amaca ulaştığımıza inanıyoruz. Eğer insanlar kırıldıysa, çok ama çok üzgünüz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir