Antalya’da Kurban Bayramı Öncesi Bıçakçılar Yoğunluğu Yaşıyor
Antalya’da bıçakçı dükkanı işleten Özen Bıçakçılar, Kurban Bayramı’na kısa süre kala işlerin yoğunlaştığını belirtti. Özen Bıçakçılar, bayram hazırlıklarının 15 gün öncesinden başladığını ve son haftada ise tam anlamıyla mesaiye kaldıklarını aktardı. Günlük olarak 1000’e yakın bıçakla uğraştıklarını ve bıçakları bilmek için işin ehli kişilerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kurban Bıçağı Kalitesi Önemli
Özen Bıçakçılar, kurban kesiminde kullanılacak bıçakların kalitesinin ve uygunluğunun büyük bir önem taşıdığını belirtti. Kurban kesiminde sebze ya da meyve bıçaklarının kullanılmaması gerektiğini vurgulayan firma yetkilileri, vatandaşların kaliteli çelikten üretilmiş yerli imalat bıçakları tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, Çin malı ürünlerden kaçınılması gerektiğini ve alışverişlerin uzman bıçakçılardan yapılması gerektiğini belirtti.
Bileme Ücretlerinde Yükseliş
Geçen yıl 40 lira olan bileme ücretlerinin bu sene 50 liraya çıktığını belirten Özen Bıçakçılar, her bıçağın farklı bir bileme sürecine sahip olduğunu ve bıçağın körlüğünün kullanıma bağlı olarak değiştiğini ifade etti. Bıçağın ömrünü uzatmanın yollarından birinin düzgün kesimle kullanmak olduğunu belirten firma yetkilileri, bıçağın bileme işlemi için işin ustasının tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.