Konya milletvekili Mehmet Baykan, Meclis’te milli sporcuları alkışlattı

Milli sporcularımız son dönemlerde aldıkları madalyalarla ülkemizi gururla temsil ediyor.

Her geçen gün bir gurur kaynağımız, şampiyonluğunu ilan edip, ülkece hepimizin göğsünü kabartıyor.

Milli sporcularımızın bu başarılarını AK Parti milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada es geçmedi ve gündeme getirdi.

Sporcuları alkışlattı

Şampiyon milli sporcuları öven Baykan, tek tek sporcuların görsellerini gösterip bütün Meclis’e alkışlattı.

Baykan’ın övgü dolu konuşması şu şekilde:

DEM’liler rahatsız oldu

Baykan’ın Meclis’te yaptığı konuşma, DEM Partilileri rahatsız etti. DEM’li vekiller, Baykan’ın konuşmasını keserek sabote etmeye çalıştı.

Hesiodos’un sözleriyle konuşmasına başlayan Baykan, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; Günümüzün gençleri öyle umursamaz ki ileride ülke yönetimini ele alacaklarını düşündükçe, umutsuzluğa kapılıyorum. ‘Bizlere, büyüklere karşı saygılı olmayı, ağırbaşlı davranmayı öğretmişlerdi. Şimdiki gençler, kuralları boş veriyorlar, çok duyarsızlar ve beklemesini bilmiyorlar.’ diye başlayınca çok tanıdık geldi bugüne ilişkin hissettiğime. Ama otuz asır önce Hesiodos isimli düşünür söylemiş bunu.

Bu sözlere tepki gösteren DEM’li vekil Nevroz Uysal Aslan, sataşarak şu açıklamayı yaptı:

Otuz asırdır bu ülkeyi aynı yerde tutan sizsiniz demek ki bunu söylerken utanmanız gerekir.

“Biz de AK Parti olarak gençlere olan inancımızı kaybetmedik”

Şimdi, şöyle bir durum söz konusu. Tabii, bu sözlerle konuşmaya başlayarak kuşaklararası çatışmanın binlerce yıl önce de yaşandığını vurgulamak istedim ama ne yazık ki tepki gösterdiniz, canınız sağ olsun.

Ama o gençler hangi asrın, hangi yüzyılın, bin yılın genci olursa olsun sıra kendilerine geldiğinde en güzel, en mükemmel bir şekilde siyasette, sanatta, sporda çok büyük işler başardılar, başarmaya devam edecekler. Biz de AK Parti iktidarları olarak hiçbir zaman gençlere olan inancımızı kaybetmedik. Gençlerimizin önünü açmak için her türlü yasal değişikliği, her türlü yeni uygulamayı hayata geçirdik ve onlara fırsat verecek politikalar yürüttük.

“Meclisin en genç milletvekilleri bizim grubumuzdadır”

Seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusundaki Anayasa değişikliği AK Parti iktidarlarının milletimizden aldığı vizeyle olmuştur. İşte bunun göstergesi olarak da başta Gençlik Kolları Genel Başkanımız, Sayın Eyyüp Kadir İnan olmak üzere Meclis’in en genç milletvekilleri bizim grubumuzdadır.

Gençlerimizin bilimde, teknolojide, sporda ve sanatta olduğu kadar ülke yönetiminde söz sahibi olması da Hükümetimin vazgeçilmez politikalarındandır.

Bu sırada araya giren DEM’li Sırrı Sakık, şu ifadeleri kullandı:

Bu gruba bir dönerseniz hep gençleri görürsünüz.

“Yüzyıl önce de Amerikan ve İngiliz mandasını savunanlar vardı”

Konuşmasına devam eden Baykan, şu açıklamalarda bulundu:

Ben siz konuşurken hep saygı gösteriyorum, diğer arkadaşlara müdahale ediyorum ama size etmiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Savaşımızın en önemli kilometre taşı ve o günün devlet aklının ürünü olan 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünü kutladık. Bugün hemen güneyimizde, Suriye’nin, Irak’ın kuzeyine konuşlanmış emperyalistlerin mandacılık hayalini kuranlar olduğu gibi yüzyıl önce de bu ülkede Amerikan ve İngiliz mandasını savunanlar vardı.

Onlara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’da yaktığı meşalenin ışığı tüm yurda yayılmış “Milletin kaderini yine milletin kararlılığı ve iradesi kurtaracaktır.” anlayışından hareketle tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, Sakarya’da, İnönü’de, Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez kısacası “Anadolu” diyebileceğimiz milletimiz duruma el koymuş ve Gazi’nin liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletine giden yolu ilmek ilmek dokumuştur.

“İman varsa imkan vardır”

Anadolu’nun gençleri nasıl Kurtuluş Savaşı’nda gözlerini kırpmadan “Ya şehit ya gazi olurum.” anlayışıyla cepheye koşmuşlarsa devletimiz, milletimiz ne zaman dara düşmüşse aynısını yapmışlardır, bunu da kısa zaman önce 15 Temmuz’da göstermişlerdir. “İman varsa imkân vardır.” düsturundan hareketle dün kazma kürekle verilen mücadele bugün bu ülkenin gençlerinin ve genç beyinlerinin yaptığı İHA’lar, SİHA’larda sembolleşen savunma araçlarıyla verilmektedir.

Kimilerinin bu kürsüden “Cihatçıları götürerek Karabağ’ı karıştırdınız. “Drone”lar mıronlarla Libya’da barışı baltaladınız.” diyerek sözüm ona dalga geçmeye kalktığı teknolojiyi ülkemize kazandıran genç beyinlerin kurduğu sistemin ürünleri İHA’larla -Allah rahmet eylesin- İran Cumhurbaşkanı’nın helikopterinin düştüğü yer tespit edilince de mıronladınız mı bilmiyorum(!) Ancak başta küçümser gibi görünmeye çalışanların çok iyi bildiği terörle, teröristle ülke mücadelesinde akıl almaz hatta akıllar alan işler yapan ve dünyanın imrenerek baktığı bu teknolojiler gençlerimiz tarafından yapıldı.

“Her birimiz Selçuk Bayraktar olabiliriz”

Teröre, şiddete, yıkıcı, bölücü hiçbir faaliyete prim vermeyen gençlerimiz, bilimin, araştırmanın, okumanın ışığında daha güçlü bir Türkiye için çalışacak ve üretecek. Ülkemizin en büyük sorunu olan terörün beli kırıldıkça özellikle terörün yaşandığı bölgelerde yaşayan, terörün gerçek yüzünü gören gençlerimiz artık ülke yönetiminde, sporda, eğitimde, her türlü sosyal alanlarda kendini göstermiş, büyük başarılar kaydetmiştir. Kars Meslek Lisesi’nde öğrenim gören Onur, “Her birimiz bir Selçuk Bayraktar olabiliriz.” diyerek ülkemizin gençliğinin potansiyelini ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir